Våra viner

... och ett och annat lite starkare

Våra viner

Aktuella viner

Här finner du alla våra viner som finns tillgängliga just nu. Utbudet är en aning begränsat till vår egen vingård Pheasant's Tears, men under hösten 2019 anländer nya årgångar från ett tiotal vinmakare. Håll utkik efter dessa! Vi kommer att erbjuda dem till våra restaurangkunder, samt i möjligaste mån även till privatpersoner via Systembolaget. För att få information om när, hur och var våra viner går att få tag på så finns vi både på facebook och instagram, samt via vår maillista. Alla dessa kanaler hittar du längst ner på sidan, alternativt i menyn under "Kontakt". Drick väl!

Vår hemsida har nyligen genomgått en redesign och all information om vinerna har ännu inte hunnit på plats. Vi ber om ursäkt och jobbar på det!

Rött vin

Pheasant's Tears Saperavi 2016

2016

Rött vin

100% Saperavi

Kakheti, Tibaani

13,5 %

750

5 dagar

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

2000 flaskor

Brun lerjord med grå och gul sandsten, samt en aning kalksten och kvarts.

Ocertifierat biodynamiskt

Rund doft med mörka bär och viss stallighet.

Blåbärig med bra struktur och frukt.

Saperavi är Georgiens främsta röda druva. Detta vin jäses med 90 % pressade druvor och 10 % hela klasar. Vinodlingen ligger i Alazanidalen i Kakheti i östra Georgien, nära gränsen till Azerbajdzjan, på de norra sluttningarna av bergskedjan Gombori som utgör dalens södra gräns. Alazanidalen är här cirka 30 km bred och avgränsas i norr av Stora Kaukasus, vars toppar i den här delen av landet når 2500–3000 meter.

Pheasant's Tears Shavkapito 2016

2016

Rött vin

100% Shavkapito

Kartli

12,5 %

750

1 vecka

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

1200 flaskor

ocertifierat biodynamiskt

Frisk doft med röda bär.

Hög syra och strama tanniner gör detta till ett vin som drivs av struktur snarare än frukt.

890123

Vinodlingen ligger i centrala Georgien, strax väster om huvudstaden Tbilisi i byn Mukhrani (som historiskt var säte för en gren av den georgiska kungafamiljen Bagrationi). I historisk bemärkelse är detta en del av regionen Kartli. Enligt den moderna adminstrativa indelningen ligger odlingen i den västra delen av regionen Mtskheta-Mtianeti, vid den östra stranden av floden Ksani.

Pheasant's Tears Tavkveri 2016

2016

Rött vin

100% Tavkveri

Kartli, Mukhrani

12 %

750

3 veckor

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

1400 flaskor

Brun lerjord om 1,5 meter, sedan berggrund av kalksten.

ocertifierat biodynamiskt

567234

Vinodlingen ligger i centrala Georgien, strax väster om huvudstaden Tbilisi i byn Mukhrani (som historiskt var säte för en gren av den georgiska kungafamiljen Bagrationi). I historisk bemärkelse är detta en del av regionen Kartli. Enligt den moderna adminstrativa indelningen ligger odlingen i den västra delen av regionen Mtskheta-Mtianeti, vid den östra stranden av floden Ksani.

Orange

Iago's Wine Chardakhi Chinuri 2013

2013

Orange

100% Chinuri

Kartli

13 %

750

3 månader

Qvevri

-

3000 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Biodynamiskt

Frisk doft av mynta och päron.

Bra syra, med av ålder avrundade tanniner.

Iago Bitarishvili är en legendar i Georgiens naturvinskretsar. Han var en av de första att certifieras och sprida de georgiska qvevrivinerna till de internationella finkrogarna. Jago gör enbart vin på druvan Chinuri – ett vitt och ett orange. Av denna eftertraktade årgång finns det bara ett fåtal flaskor kvar.

Pheasant's Tears Kakhuri Mtsvivani 2016

2016

Orange

100 % Kakhuri Mtsvivani

Kakheti, Tibaani

12 %

750

3 veckor

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

950 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Brun lerjord med grå och gul sandsten, lite kalksten och kvarts.

Ocertifierat biodynamiskt

Lite som en brustablett med C-vitamin, till och med doften är orange.

Superorange både till inre och yttre, komplext, rent och snyggt.

Vinodlingen ligger i Alazanidalen i Kakheti i östra Georgien, nära gränsen till Azerbajdzjan, på de norra sluttningarna av bergskedjan Gombori som utgör dalens södra gräns. Alazanidalen är här cirka 30 km bred och avgränsas i norr av Stora Kaukasus, vars toppar i den här delen av landet når 2500-3000 meter.

Pheasant's Tears Kisi 2016

2016

Orange

100% Kisi

Kakheti, Akhmeta

14,5 %

750

3 veckor

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

2000 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Ocertifierat biodynamiskt

Distinkt och gulfruktig doft av aprikos och äpple, samt kryddor.

Mineralig sälta. Äppligt med fin struktur och hög syra. Spännande även för den äventyrliga vindrickaren.

Pheasant's Tears Mtsvane 2016

2016

Orange

100% Mtsvane

Kakheti, Manavi

13,5 %

750

3 veckor

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

1 200 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Brun lerjord med grå sandsten och en mindre mängd basalt.

Ocertifierat biodynamiskt

Torrt och fullpackat med smaker, lite grumligt och rockigt.

Äpplen och päron samsas med nötter och tropisk frukt.

90 % pressade druvor, 10% hela klasar. Vinodlingen ligger i byn Manavi, cirka 50 km öster om Tbilisi i regionen Kakheti, vid foten av den södra sidan av bergskedjan Gombori. Gombori stäcker sig 100 km i öst-västlig riktning, parallellt med de större Kaukasusbergen i norr, och dess högsta toppar når knappt 2000 möh. Gombori utgör vattendelare mellan floddalarna Alazani i norr och Iori i söder. Manavi förknippas särskilt med just druvan Mtsvane.

Vitt vin

Pheasant's Tears Chinuri 2016

2016

Vitt vin

100% Chinuri

Kartli, Mukhrani

12 %

750

1 vecka

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

450 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Brun lerjord i 1,5 meter ovanpå berggrund av kalksten.

Ocertifierad biodynamiskt

Doft av lime, nektariner och viss blommighet. Ung Chinuri med ovanligt kort skalmaceration ger ett elegant vin.

Äpplig smak med citronfinish. Bra syra och frukt, ändå rund avslutning.

Pheasant's Tears Tsolikouri 2016

2016

Vitt vin

100 % Tsolikouri

Imereti, Shua Gora

12 %

750

3 dagar

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

2 400 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Röd lerjord ovanpå berggrund av kalksten.

Ocertifierat biodynamiskt

Rund och gulfruktig doft.

Halmgult med citrustoner och förvånansvärt bra och härlig längd.

Vinodlingen ligger i byn Shua Gora i kommunen/mikroregionen Vani i regionen Imereti i västra Georgien. Vani är en historiskt viktig plats, som var ett kulturellt centrum under antiken. Imereti har ett subtropiskt klimat som påverkas av närheten till Svarta Havet, och landskapet präglas i väster av låglänt slättlandskap som i norr och öster övergår i Kaukasusbergen.

Rosévin

Pheasant's Tears Tavkveri Rosé 2015

2015

Rosévin

100 % Tavkveri

Kartli, Mukhrani

12 %

750

4–5 timmar

Qvevri

2 mg/l vid buteljering

3700 flaskor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Brun lerjord 1,5 meter, sedan berggrund av kalksten.

Ocertifierat biodynamiskt

Jordgubbar och hallonsnören.

Påminner mer om ett lätt rött. Rent, snyggt och lättdrucket!

Vinodlingen ligger i centrala Georgien, strax väster om huvudstaden Tbilisi i byn Mukhrani (som historiskt var säte för en gren av den georgiska kungafamiljen Bagrationi). I historisk bemärkelse är detta en del av regionen Kartli. Enligt den moderna adminstrativa indelningen ligger odlingen i den västra delen av regionen Mtskheta-Mtianeti, vid den östra stranden av floden Ksani.

Starksprit

Pheasant's Tears Chacha, ekfatslagrad

2010

Starksprit

Saperavi

Kakheti, Tibaani

48 %

500

24 månader i gamla ekfat

ca 2000 liter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Brun lerjord med grå och gul sandsten, samt en aning kalksten och kvarts.

Ocertifierat biodynamiskt

Tydligt släktskap med grappa, avrundad av ålder och fatlagring till att närma sig brandy. Viss rökighet.

Både sälta och sötma, utan att fördenskull ha något restsocker. Sultanas, mandel och kakao förekommer bland aromerna. Perfekt för grappaälskare som vill testa något nytt och sällsynt.

Pheasant's Tears chacha destilleras av de fermenterade skalresterna från pressade Saperavidruvor från vingården i Tibaani i östra Georgien. När skalmacerationen är klar och vinet har flyttats till en tom qvevri låter man skalresterna ligga kvar i qvevrin tills de destilleras, vilket vanligtvis sker i mars–april. Efter destilleringen lagras chachan 24 månader på gamla ekfat innan buteljering. Destilleringen sker i direkt anslutning till vingåren, druvorna färdas inte mer än några hundra meter. Efter destilleringen återförs skalresterna och överskottsvätska till myllan i vingården.

Håll dig uppdaterad!

Sänd oss din emailadress för att ta del av våra nyheter

Tack! Din mailadress har sparats!
Någonting gick fel. Meddelandet har inte skickats.