Om Gaumarjos Vin

En direkt koppling mellan Sverige och Georgiens genuina naturvinskultur

Våra viner

Gamarjoba!

Gaumarjos Vin importerar georgiska viner till Sverige sedan 2010. Georgien har världens äldsta vintradition, den går tillbaka så långt som 8000 år. Vinet är den georgiska kulturens själ och hjärta; det som ger landet dess livskraft. Vi erbjuder bara viner från vinmakare vi känner. Gemensamt för dem alla är att de håller en hög kvalitet, brukar jorden med stort kunnande och enligt ekologiska eller biodynamiska principer, samt tillverkar vinet med minimal intervention utan tillsatser.

Många viner i vårt sortiment kommer från Pheasant's Tears i östra Georgien. Där är Gaumarjos Vin både delägare och goda vänner. På så sätt har vi en unik direktkontakt med den georgiska kulturen kring naturligt vin. Enligt uråldrig tradition tillverkas alla våra viner i qvevri med inhemska, georgiska druvsorter.

Vår gård är inte särskilt stor, men våra viner finns representerade på flera internationellt ansedda stjärnkrogar och vinbarer. Vår förhoppning är att du finner glädje och inspiration i vad vi anser är några av världens bästa och mest fascinerande viner. Samt en fantastisk smakresa, förstås.

Skål, eller på georgiska – gaumarjos!